Kursutbud

 

Gemensamt för all kursverksamhet:

Alla är välkomna oavsett ras/blandras, ålder eller erfarenhet! 

Det är viktigt för allas trevnad att din hund är frisk och fri från smittsamma sjukdomar, loppor och löss när vi träffas! Hunden ska vara vaccinerad mot parvo, valpsjuka och smittsam leverinflammation (gärna även mot kennelhosta) Vaccinationsintyg visas vid första kurstillfället.

Om din hund har diarre' så ska den stanna hemma.

Blir din hund tillfälligt sjuk, så är det bra om du kommer fast hunden stannar hemma. Du kan då lära dig övningarna och göra dem hemma sen. Det går även bra om du vill ta med dig en annan hund, om du har den möjligheten. Kontakta mig gärna innan så jag vet.

Löptik kan ev delta, men inte under höglöpet. Vid kurs inomhus får ev löptik ej deltaga, enligt hundhallens föreskrifter.

Kontakta mig om din hund löper under kursens gång!

 

RALLYLYDNAD:

DC6F91AD-8129-4741-86C3-DE881F09B279

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.

Alla hundar och raser kan träna! Rallylydnad fungerar bra såväl för riktigt stora hundar som för riktigt små. Även äldre hundar passar att tränas.

Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar och delas upp i fyra klasser. Nybörjarklass, Fortsättningsklass, Avancerad klass och Mästarklass.

Alla raser och blandraser får tävla, även löptikar. Dock inte hundar som är sjuka eller skadade.

 6-8 deltagare

 

VALPKURS:

FC4FF4C8-41C5-46E2-9694-237632CA4CAE

Valpar och vuxna nybörjarhundar. Vi tränar på grundövningar med fokus på kontakt och följsamhet. Sitt, ligg, stå, inkallning, gå fint i koppel och ”cirkuskonster” är exempel på en del av övningarna.

6-8 deltagare

 

VARDAGSLYDNAD:

E7FDB2E2-A7B5-4BB0-9B6A-253FC949E48F

Detta är en fortsättningskurs för dig som gått valpkurs eller liknande kurs. Vi jobbar fortfarande med grundövningar, men med mer störning och ökande svårigheter så att hund och förare utvecklas tillsammans.

6-8 deltagare

 

AKTIVERINGSKURS:

921489A1-3E72-42DE-9EA3-1D67B28F214D

Hundar är skapta för att jobba på ett eller annat sätt och är i behov av aktivering för att må bra. Med denna kurs vill jag ge er tips och råd angående olika typer av aktivering och problemlösning för hunden. Allt från cirkuskonster till nosaktivering med bla spår- och sökövningar.

Hund och förare utvecklas och har roligt tillsammans. Endast fantasin sätter gränser!

Passar alla typer och åldrar på både hund och förare. 

6-8 deltagare

 

 

MILJÖTRÄNINGSKURS: 

 

Miljöträningskurs

 

En kurs för dig som vill träna din hund i olika miljöer.

Vi kommer att träffas i olika delar av Västerås för att i grupp träna hundarna att vistas i och uppföra sig i olika miljöer.

Hundarna får inte ta kontakt med varandra för att hälsa och anledningen till det är att hunden ska fokusera på dig som förare och nonchalera andra hundar.

Vi tränar på att gå i grupp, gör olika övningar tillsammans. Egna önskemål mottages också.

Vi kommer träna både i centrum, olika ytterområden samt hamnen. Allt från motionsspår till centralstationen.

Samlingsplatserna kommer vara så att du kan välja att antingen åka bil eller stadsbuss dit. Om du åker buss, så tänk på att pälsdjur får åka i den bakre delen. 

6-8 deltagare

 

Saknar du någon kurs, så hör av dig till mig!