GODIS ÄR GOTT!
Att ge hunden godis som belöning är ju för många en enkel och bra belöning. Hemma kan det fungera jättebra med torrt godis eller tom hundens matkulor.
När man går kurs och det är mycket annat som fångar hundens uppmärksamet, så är det oftast en fördel att ha riktigt smarrigt godis. Då kanske inte de torra godisbitarna lockar hunden längre.
Här kommer några tips på smarrigt godis att använda på tex kurs:
KÖTTBULLAR
Köp färdiga köttbullar och dela dem i små bitar, alternativt håll en hel köttbulle i handen och låt hunden gnaga små bitar.
Tänk på att köpta köttbullar innehåller både kryddor och lök, vilket kan ge hundar med känslig mage besvär!
KORV
Ta tex grillkorv och skär i små bitar. Använde dem råa eller torka bitarna i ca 80 grader varm ugn ca 1 timme. Torkad korv kladdar inte, men blir för vissa hundar mindre lockande.
BLODPUDDING
Skär rå blodpudding i små bitar. Torkas med fördel i ca 80 grader varm ugn ca 1 timme.
LEVER
Nöt- eller fårlever är att föredra. Koka ca 1 kg lever i kastrull 1 timme. Tillsätt gärna en vitlöksklyfta. Skär sedan levern i små bitar och torka i ca 80 grader varm ugn 1,5 timme. Låt gärna ugnsluckan stå lite öppen under tiden för att släppa ut fukten.
HEMBAKAT HUNDGODIS
Detta recept har jag ännu inte provat själv, men de som provat säger att hundarna älskar det!
En halv påse Risenta rismjöl
500 g nötfärs, lammfärs,renfärs (man kan också blanda i en burk tonfisk)
Blanda ihop med lite vatten så det blir en formbar smet(ganska lös). Tryck ut på bakplåtspapper till en ganska platt fyrkant som nästan täcker plåten. Grädda ganska långt ner i 120 grader, ca 40 min. Vänd på "plattan", grädda 30 minuter till.
Ta ut ur ugnen, låt svalna och skär i lagom stora bitar.